Het beëindigen van een bedrijf is één van de moeilijkste beslissingen voor een agrarisch ondernemer. Het is geen stap die u van de ene op de andere dag zet. Dat begrijpen wij. Als makelaar begeleiden wij u in dit complexe traject van het begin tot het eind.

Advies en begeleiding

Want naast het emotionele aspect dat een bedrijfsbeëindiging met zich meebrengt, zitten er ook veel zakelijke kanten aan.

  • Is het verstandig om het bedrijf volledig of in gedeelten te verkopen?
  • Wat is fiscaal de gunstigste manier van stoppen?
  • Start u een ander soort bedrijf op?
  • Wilt u in of bij het bedrijfspand blijven wonen?

Intensieve begeleiding

Het is juist de kunst om met goed advies en intensieve begeleiding te zorgen dat emoties de best mogelijke zakelijke afwerking niet in de weg zitten. Schalk Makelaardij heeft oog voor beide kanten van uw zaak en is goed ingevoerd in de fiscale- en juridische aspecten van een bedrijfsbeëindiging. Ook de vraag of het raadzaam is het bedrijf minnelijk te laten taxeren komt aan de orde. Schalk Makelaardij voert de minnelijke taxatie samen met een taxateur van de Belastingdienst uit. Gezamenlijk wordt de juiste waarde van uw onroerend goed bindend vastgesteld. Zo kunt u zonder zorgen de onroerende zaak overdragen naar uw privévermogen.

Als u plannen heeft uw agrarisch bedrijf te beëindigen, neem dan vrijblijvend contact op met Schalk Makelaardij. Zij weten wat er allemaal bij komt kijken.