Onteigening

U leest dat de overheid van plan is woningen te bouwen in het gebied waar uw agrarische onderneming is gevestigd is. Rijkswaterstaat heeft een nieuwe snelweg over uw eigendommen gepland.

Dat geeft u vast en zeker een vervelend gevoel. Bovendien heeft u waarschijnlijk direct allerlei vragen. Wat is mijn juridische positie als ik word onteigend? Wat is mijn onroerend goed nog waard? En: Kan ik aanspraak maken op een schadeloosstelling? Eén ding is zeker: als er serieuze plannen zijn, kunt u het beste zo snel mogelijk actie ondernemen.

In zo’n emotionele situatie is het verstandig om een deskundige en betrokken adviseur in te schakelen. Deze kan u adviseren en onderhandelingen voor u voeren. Schalk Makelaardij weet wat er speelt in onteigening, is thuis in de jurisprudentie en beschikt over ruime ervaring met het bepalen van schadeloosstellingen. Dit alles natuurlijk in nauw overleg met u.

Projectontwikkelaars

Naast belangstelling vanuit de overheid voor landbouwgronden komt het steeds vaker voor dat ook projectontwikkelaars en bouwbedrijven belangstelling hebben in agrarische gebieden. Denk aan nieuwe landgoederen, toekomstige woningbouw of een industriegebied.

Schalk Makelaardij heeft contact met diverse projectontwikkelaars in de regio. Wij zijn daardoor in staat de juiste partij voor uw perceel grond of agrarisch bedrijf te vinden en scherp te onderhandelen over de verkoopvoorwaarden. Daarnaast is meedenken over de fiscale gevolgen van een transactie, samen met uw accountant/fiscalist, bittere noodzaak. Ook hierin is Schalk Makelaardij een belangrijke gesprekspartner.

Neem direct contact met ons op.