Mijn favorieten

Bedrijfsbeëindiging

                                                                                                      Agrarisch / Bedrijfsobject
 
AGRARISCH

Het beëindigen van een bedrijf is één van de moeilijkste beslissingen voor een agrarisch ondernemer. Het is geen stap die u van de ene op de andere dag zet. Dat begrijpen wij. Als makelaar begeleiden wij u in dit complexe traject van het begin tot het eind.
 

Advies en begeleiding
Want naast het emotionele aspect dat een bedrijfsbeëindiging met zich meebrengt, zitten er ook veel zakelijke kanten aan.

  • Is het verstandig om het bedrijf volledig of in gedeelten te verkopen?
  • Wat is fiscaal de gunstigste manier van stoppen?
  • Start u een ander soort bedrijf op?
  • Wilt u in of bij het bedrijfspand blijven wonen?

Intensieve begeleiding
Het is juist de kunst om met goed advies en intensieve begeleiding te zorgen dat emoties de best mogelijke zakelijke afwerking niet in de weg zitten. Schalk Makelaardij heeft oog voor beide kanten van uw zaak en is goed ingevoerd in de fiscale- en juridische aspecten van een bedrijfsbeëindiging. Ook de vraag of het raadzaam is het bedrijf minnelijk te laten taxeren komt aan de orde. Schalk Makelaardij voert de minnelijke taxatie samen met een taxateur van de Belastingdienst uit. Gezamenlijk wordt de juiste waarde van uw onroerend goed bindend vastgesteld. Zo kunt u zonder zorgen de onroerende zaak overdragen naar uw privévermogen.

Als u plannen heeft uw agrarisch bedrijf te beëindigen, neem dan vrijblijvend contact op met Schalk Makelaardij. Zij weten wat er allemaal bij komt kijken.
 

BEDRIJFSOBJECT

Als u stopt met uw bedrijf en de onderneming blijft niet meer bestaan, is er sprake van bedrijfsbeëindiging. Dit noemen we ook wel staking. Bij staking moet u fiscaal afrekenen. Oftewel, uw belastingzaken afwikkelen. Wellicht is het voor uw situatie verstandig om het bedrijf minnelijk te laten taxeren. Schalk Makelaardij voert samen met een taxateur van de Belastingdienst de minnelijke taxatie uit. Gezamenlijk stellen zij de juiste waarde bindend vast. Zo kunt u zonder zorgen de onroerende zaak overdragen naar uw privévermogen.
 

Toekomstplannen bedrijf
Heeft u plannen om uw bedrijf op korte termijn of in de toekomst te verkopen? Dan is het raadzaam om nu al inzichtelijk te maken wat uw bedrijf waard is met een taxatie. Bij Schalk Makelaardij kunt u rekenen op deskundige begeleiding. Onze Bedrijfsonroerend goed (BOG) makelaars zijn altijd up-to-date met de nieuwste wet- en regelgeving en met de juridische en fiscale aspecten van commercieel onroerend goed.

Neem vrijblijvend contact op met Schalk Makelaardij. De BOG-makelaars weten wat er allemaal bij komt kijken.