Ik weet niet hoe het bij u is, maar wij zijn er thuis volop mee bezig. Welke bestemming wordt het, gaan we voor een groot zwembad of liever wat overzichtelijker, moet er een animatieteam zijn of kiezen we voor rust en gaan we met de auto of het vliegtuig? Heerlijk, vakantieplannen maken. Ieder jaar op zoek naar het ultieme plekje om samen met de familie te genieten. Ik kan me al enorm verheugen op een paar weken he-le-maal niets. En als ik de tv-reclames zie, ben ik niet de enige in het land die met vakantieplannen bezig is.

Gek idee eigenlijk, dat we zo’n 2 of 3 weken per jaar heel graag willen genieten van een vakantiegevoel. Zou je dat fijne gevoel niet het liefst een heel jaar vasthouden? Niet mogelijk, volgens u? Denk eens aan een vrijstaande woning in het buitengebied. De rust, de ruimte en veel groen om je heen. Je voelt onmiddellijk die ontspannen sfeer van zo’n Buitenstate. Niet te betalen, zegt u? Net als een vakantie is ook landelijk wonen in allerlei prijscategorieën mogelijk.

Maakt zo’n woning nu echt gelukkig, vraagt u zich af? Volgens recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek wel. Daaruit blijkt namelijk dat de soort woning van grote invloed is op het geluk van mensen. Zo zijn mensen in een vrijstaand huis vaker gelukkig met hun leven.

Maar ik ben realistisch en houdt u geen gefotoshopte plaatjes van een diepblauwe zee voor. Een Buitenstate is geen all-in-vakantieresort waar u een kamer boekt en verder alleen maar hoeft te liggen aan de rand van het zwembad met een cocktail in uw hand. Het is meer een bijzondere rondreis in een ver land. Om te zorgen dat zo’n droomreis tot in de puntjes is geregeld gaat u naar een gespecialiseerd reisbureau.

Zo vraagt ook een Buitenstate om een specifieke benadering in de verkoop. En om hulp en advies bij de aankoop. Zodat u weet of er bij uw droomhuis wel echt sprake is van rust en ruimte. En u niet voor verrassingen komt te staan omdat er bijvoorbeeld erfpacht op rust.

Een vakantiegevoel willen we, geen vakantiestress. Om uw reis van of naar een Buitenstate zonder stress te laten verlopen, ben ik graag uw gids. Zodat u volop kunt genieten van dat vakantiegevoel. Elke dag opnieuw.

Bram Esvelt 
Makelaar