Onteigening

Wanneer de overheid besluit een nieuwe weg aan te leggen en uw bedrijf moet daarvoor wijken, dan komt u plotsklaps in een onzekere situatie terecht. Hoe zit het met de waarde van uw onroerend goed? Wat zijn de fiscale gevolgen en hoe moet het verder met het bedrijf? Enkele vragen die u zich ongetwijfeld stelt.

Als de overheid besluit tot onteigening van uw bedrijfspand is de hulp van een deskundige op dat gebied onmisbaar. Schalk Makelaardij weet wat er speelt en beschikt over ruime ervaring in onteigeningszaken. Wettelijk is vastgelegd dat u als eigenaar niet achteruit gaat in inkomen of vermogenspositie. De overheid moet u voor het te onteigenen perceel volledig schadeloos stellen. Helaas is het eerste bod van de overheid voor schadeloosstelling zelden toereikend. Daarom heeft u betrouwbaar advies op maat nodig van iemand die uw persoonlijke belangen behartigt, thuis is in de jurisprudentie en voor u de onderhandelingen voert. Schalk Makelaardij kan u zowel in de onderhandelings- als onteigeningsfase deskundig adviseren en begeleiden.

Projectontwikkelaars

Het komt steeds vaker voor dat projectontwikkelaars en bouwbedrijven belangstelling hebben voor bedrijfsgrond en panden Bijvoorbeeld voor toekomstige woningbouw of nieuwe industriegebieden. Schalk Makelaardij heeft contact met diverse projectontwikkelaars in de regio. Zo zijn wij in staat de juiste partij voor uw perceel of bedrijf te vinden en scherp te onderhandelen over de verkoopvoorwaarden.

Samen met uw accountant/fiscalist denken wij mee over de fiscale gevolgen van een transactie. Uit ervaring weten we dat dit bittere noodzaak is. Neem contact op met Schalk Makelaardij als u vragen heeft over onteigening.