WONING

Bij het overlijden van een dierbare kan het zijn dat de woning verkocht moet worden. Een makelaar-taxateur is dan van groot belang om de waarde van de woning te bepalen. Dit is belangrijk voor de verdeling van de erfenis. Maar ook de Belastingdienst wil de fiscale waarde van het huis weten. Dat is namelijk van invloed op de afwikkeling van de successierechten. De gecertificeerde makelaar-taxateurs van Schalk Makelaardij helpen u daarbij en geven u advies  over de voor uw situatie beste oplossing.

Heeft u een vraag over de verkoop van een woning vanwege een overlijden? Neem contact met ons op.
 

AGRARISCH

Wij staan er, net als u waarschijnlijk, liever niet teveel bij stil. De dood. Maar het is onlosmakelijk met het leven verbonden. Zeker als (mede)eigenaar van een agrarisch bedrijf, kan een overlijden grote gevolgen hebben voor de onderneming. 

Een makelaar-taxateur is van groot belang om de waarde van de grond en de gebouwen te bepalen. Enerzijds voor de verdeling van de erfenis, anderzijds voor het afwikkelen van de successierechten met de Belastingdienst. Hiervoor moet de fiscale waarde worden bepaald. Dat hoeft u in die emotionele situatie niet alleen te doen. De agrarische taxateurs van Schalk Makelaardij helpen u hierbij. Zij kunnen u ook informeren over de voor uw situatie voordeligste constructie inzake overlijden en erfenis.

Neem contact met ons op als u van gedachten wilt wisselen over wat een overlijden voor uw bedrijf betekent.
 

BEDRIJFSOBJECT