Mijn favorieten

Particuliere taxaties

Als u de waarde van uw woning wilt weten, geeft een taxatie hierop het antwoord. In het verleden behaalde woningprijzen bij verkoop, zijn niet langer vanzelfsprekend meer. Daarom is een juiste en volledig onderbouwde taxatie van groot belang.

Gecertificeerde taxateur
Steeds meer geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde taxateur deze taxatie verricht. Een NVM-makelaar is dan een verstandige keuze. Schalk Makelaardij is zo’n NVM-makelaar en staat ingeschreven in het register van stichting VastgoedCert en het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Dankzij de NVM-database, die door ruim 4000 makelaars wordt bijgehouden, heeft Schalk Makelaardij meer referenties tot haar beschikking dan andere makelaars. Hierdoor kan een taxatie nog nauwkeuriger worden uitgevoerd.

NWWI-taxaties
Veel hypotheekverstrekkers gaan niet meer akkoord met een reguliere taxatie. Ze eisen een rapport dat volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Vaak verwijzen zij naar de richtlijnen van het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Het NWWI is een keurmerk voor taxaties. Het is opgericht om consumenten en hypotheekverstrekkers zekerheid te bieden over de waarde van een woning.

Het NWWI keurt aangeleverde taxatierapporten. Zij zien erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. De uitgebreide onderbouwing en toelichting geeft u als consument inzicht hoe de waarde van uw woning is vastgesteld. U krijgt een professioneel, overzichtelijk en goed onderbouwd taxatierapport dat voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, mogen zich NWWI-taxateur noemen. Schalk Makelaardij heeft twee NWWI-taxateurs binnen haar gelederen. Ook voor deze taxaties bent u daarom bij Schalk Makelaardij aan het juiste adres.

Neem contact op met onze taxateurs als u een taxatie nodig heeft of als u een vraag heeft over taxaties.