Wil je jouw landelijke woning, agrarisch bedrijf of bedrijfspand laten taxeren? Vertrouw op de expertise van Schalk Makelaardij! In ons team hebben wij ervaren en deskundige taxateurs. Wij kunnen jou niet alleen helpen bij particuliere taxaties, maar ook bij agrarische taxaties en bedrijfsmatige taxaties. Wij delen onze bevindingen in een duidelijk én deugdelijk taxatierapport. Een taxatierapport dat aan alle eisen voldoet en dat alle financiële instellingen zullen accepteren.

Advies over particuliere
taxaties, agrarische taxaties
en bedrijfstaxaties

Taxaties in
het buitengebied

Voor een goede waardebepaling van onroerend goed in het buitengebied heb je een taxateur nodig met kennis van zaken. Iemand die het landelijk gebied kent, die verstand heeft van grondsoorten, afwatering, vergunningen, regelgeving, ruimtelijke ordening, prijzen, actuele ontwikkelingen en ga zo maar door. De agrarisch taxateurs van Schalk Makelaardij zijn van ál deze zaken op de hoogte en weten wat er speelt in de regio.

Gecertificeerde
taxateur

Steeds meer geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde taxateur deze taxatie verricht. De gecertificeerde taxateurs van Schalk Makelaardij zijn ingeschreven in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Het NRVT bewaakt en waarborgt de kwaliteit en vakbekwaamheid van Register-Taxateurs. Deze taxateurs werken conform de gedrags- en beroepsregels en internationale en Europese taxatiestandaarden.Daarnaast is Schalk Makelaardij aangesloten bij de NVM (Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs). Dankzij de NVM-database, die door ruim 4.400 makelaars wordt bijgehouden, heeft Schalk Makelaardij meer referenties tot haar beschikking dan andere makelaars. Hierdoor kan een taxatie nóg nauwkeuriger worden uitgevoerd.

TMI en NWWI kwaliteitskeurmerk taxatierapporten

Schalk Makelaardij is aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) en bij het Taxatie Management Instituut (TMI). Beide organisaties controleren of taxaties volgens de vastgestelde normen plaatsvinden en of de taxatierapporten voldoende onderbouwd zijn. Het NWWI richt zich op woningen, terwijl TMI voornamelijk voor bedrijfsonroerend goed staat. Allebei vormen ze een kwaliteitskeurmerk voor taxatierapporten.

Taxatie advies

 • Taxatierapport

  Wil je een taxatie laten uitvoeren op jouw woning of bedrijfspand, bijvoorbeeld om een hypotheek over te sluiten? In veel gevallen heb je een gevalideerd taxatierapport nodig. Wij vertellen je graag wat een gevalideerd taxatierapport is en hoe je zo’n rapport laat opstellen.

 • Wil je jouw huidige woning verbouwen? Of koop je een woning en wil je deze een flinke opknapbeurt geven? Om de verbouwing te bekostigen, moet je een (nieuwe) hypotheek afsluiten. De erkende taxateurs van Schalk Makelaardij taxeren jouw woning en geven een taxatierapport af. Lees er hier meer over.

 • Wat kunnen we
  voor je
  betekenen?

  Wij helpen je graag!

Blijf altijd up-to-date
en raak geïnspireerd

Laatste ontwikkelingen Nieuwe ideeën