Taxaties

Ik wil verbouwen en heb
een taxatierapport nodig

Wil je jouw huidige woning verbouwen? Of koop je een woning en wil je deze een flinke opknapbeurt geven? Om de verbouwing te bekostigen, moet je een (nieuwe) hypotheek afsluiten. De erkende taxateurs van Schalk Makelaardij taxeren jouw woning en geven een taxatierapport af. Lees er hier meer over.

Je hebt een prachtige woning in het groen en woont hier al jaren met veel plezier. Toch wil je jouw woning verbouwen, bijvoorbeeld om hem te moderniseren of te verduurzamen. Of je wil een nieuwe woning kopen, maar deze moet nog wel flink opgeknapt worden om er een droomwoning van te maken. Aan een verbouwing kleeft een prijskaartje. En soms een flink prijskaartje. Toch is het deze investering vaak dubbel en dwars waard. Om de verbouwing uit te kunnen laten voeren, kan je jouw huidige hypotheek verhogen of je sluit een tweede hypotheek af.

Verbouwing financieren met hypotheek

Je kunt een verbouwing op verschillende manieren financieren, bijvoorbeeld met spaargeld, een erfenis of een bouwdepot. Wanneer je jouw verbouwing wil financieren met een hypotheek, dan heb je twee opties: óf je verhoogt je huidige hypotheek óf je sluit een tweede hypotheek af. Welke optie jij kiest, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, jouw hypotheekvoorwaarden en de stand van jouw huidige hypotheek (of je al een groot deel van jouw hypotheek hebt afgelost). Wat je ook kiest: in beide gevallen moet je jouw woning laten taxeren door een taxateur. Deze stelt een taxatierapport op, zodat de bank weet wat de woning waard is.

Taxatierapport voor hypotheekverstrekker

Een taxateur taxeert jouw woning en stelt een taxatierapport op. De taxateur schat de waarde van het huis in voor én na de verbouwing: zo wordt er in het taxatierapport een waardetoevoeging of waardevermeerdering toegevoegd. Ook wordt er een verbouwingsspecificatie toegevoegd. Het rapport wordt bij de hypotheekverstrekker ingediend. Vervolgens wordt de hoogte van de hypotheek bepaald op basis van de waarde van de woning na de verbouwing.

Laat een taxatierapport opstellen

Wil je jouw huidige woning verbouwen? Of wil je een nieuwe woning kopen en deze gelijk verbouwen? De taxateurs van Schalk Makelaardij stellen met liefde een taxatierapport voor jou op. Onze taxateurs zijn register-taxateurs en zijn aangesloten bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Zij kunnen twee verschillende taxatierapporten opstellen en afgeven, namelijk een gevalideerd taxatierapport en een taxatierapport met plausibiliteitsverklaring. Wil je meer weten over deze twee taxatierapporten? Lees dan een eerder verschenen blogbericht op onze website.

Neem contact op met Schalk Makelaardij

Neem vandaag nog contact op met de taxateurs van Schalk Makelaardij! Wij taxeren jouw woning of bedrijfspand op deskundige wijze en voorzien de taxatie van een goed onderbouwd taxatierapport. Heb je vragen over de taxatie of wil je meer weten over het oversluiten van de hypotheek? Wij vertellen je graag meer en geven je stap voor stap uitleg. Gewoon, in begrijpelijke taal.

Veelgestelde vragen