Agrarisch bedrijf

Ik wil mijn agrarisch bedrijf verkopen

Je denkt erover om je agrarisch bedrijf te verkopen. Een weloverwogen keuze of een moeilijke beslissing die je na lang wikken en wegen hebt genomen. Wat de aanleiding ook is, de gespecialiseerde makelaars van Schalk Makelaardij helpen je bij het maken van de juiste keuzes. Want een impact heeft zo’n verkoop onvermijdelijk. Met onze jarenlange ervaring, groot regionaal en landelijk netwerk en onze eigen agrarische roots begrijpen wij dat. En daar pluk jij de vruchten van.

Dit levert onze agrarisch makelaar jou op

De meeste agrarische ondernemers vragen als eerste: wat brengt mijn onroerend goed op? En wat kosten jullie? Begrijpelijk, want met de opbrengst wil je misschien een ander bedrijf kopen of er je pensioen uit halen. Jouw wensen en behoeften zijn dan ook leidend voor ons. We laten je zien waar er kansen liggen en waar je rekening mee moet houden. Wil je het bedrijf in zijn geheel verkopen of (een deel van) de gronden apart? Denk ook aan erfdienstbaarheden, kettingbedingen of andere specifieke bepalingen. Ook kunnen er familiebelangen meespelen. Daarnaast is het goed om te weten welke mogelijkheden er zijn binnen het bestemmingsplan. Wellicht kan je agrarische bedrijfswoning worden herbestemd naar een particuliere woonbestemming en kun je daarmee meer potentiële kopers bereiken. Zo ondersteunen we je om in vertrouwen de afweging te maken die het beste past bij jouw situatie. En waarbij jouw agrarisch bedrijf het meeste kan opleveren.

Van doordacht verkoopplan tot succesvolle overdracht

Als volgende stap ontvang je een verkoopplan. Daarin lees je onder andere voor welke mensen jouw bedrijf en gronden interessant kunnen zijn, wat de opbrengstverwachting is en welke vraagprijs we adviseren. Ben je akkoord, dan presenteren we jouw onroerend goed op de best mogelijke manier. Dat gebeurt met het bekende Schalk Makelaardij-bord op je erf, maar ook met onze professioneel opgestelde verkoopbrochure en publicatie op onze eigen website en Funda in business. En we zetten ons brede makelaarsnetwerk in, zowel in de regio als landelijk. Zij weten als geen ander wie interesse heeft in een pand of landbouwgrond zoals dat van jou. Ook bij de bezichtigingen en onderhandelingen nemen we je werk uit handen. Net als bij het zorgvuldig opstellen van de koopovereenkomst. Het slaapt een stuk rustiger als je weet dat alle financiële, fiscale en juridische zaken goed geregeld zijn.

Doe je voordeel met de meerwaarde van dé agrarisch makelaar

Bij de verkoop van een agrarisch bedrijf ga je niet over één nacht ijs. Je krijgt bij ons daarom ook echt de tijd. Ervaar het zelf en neem vrijblijvend contact op met Schalk Makelaardij.